12.- Aquel que ve só cinco cores no mundo seméllase ao cego.
Aquel que ouve só os sons do mundo material seméllase ao xordo.
Aquel que, comendo, percibe só o sabor da comida material equivócase.
Aquel que, obsesionado polas ganancias, corre a toda présa é tolo.
Perseguindo tesouros e adornos, actúas no teu propio detrimento.
En cambio, os esforzos da persoa sabia concéntrase en ter suficiente comida, e non en ter moitas cousas. E ela, contentándose con pouco no mundo da materia, escolle o Primordial.
Tao Te King, Lao Tsé, Ed. de V. Antonov.
A macroestafa do cáncer e o mito da metástese
"Onde hai alcalinidade e osíxeno non hai cáncer" (premio Nóbel Otto Warburg)
As farmacéuticas, os médicos e as súas mentiras segundo Luis Carlos Campos, homeópata e xornalista.
Un avó de 78 anos chamado Allan Taylor, diagnosticado con cáncer incurable e inoperable, curou o cáncer coa dieta e suplementos. Mudou carne e lácteos por 10 frutas e verduras ao día, o cal complementou con cúrcuma, selenio, vitamina C, sementes de albaricoque e cebada en pó (esta última é un potente alcalinizante). En 5 meses o cancro esfumouse.
Outra muller tamén curou o cáncer con cúrcuma e superalimentos: información aquí.
As farmacéuticas, os médicos e as súas mentiras segundo Luis Carlos Campos, homeópata e xornalista.
Un avó de 78 anos chamado Allan Taylor, diagnosticado con cáncer incurable e inoperable, curou o cáncer coa dieta e suplementos. Mudou carne e lácteos por 10 frutas e verduras ao día, o cal complementou con cúrcuma, selenio, vitamina C, sementes de albaricoque e cebada en pó (esta última é un potente alcalinizante). En 5 meses o cancro esfumouse.
Outra muller tamén curou o cáncer con cúrcuma e superalimentos: información aquí.
Lei de Medicina Natural (Nicaragua) + Teresa Illari
Interesante vídeo, e fálase da auga do mar nos minutos 6-20.
Beber auga do mar + Nado seco
Luz exterior
Kathryn Rose (Universidade de Sidney) e Seang-Mei Saw (Universidade de Singapur) fixeron estudos e compararon dous grupos de nenos de 6 a 7 anos, un en Singapur e outro en Australia. O equipo só investigou nenos de etnia chinesa, para descartar diferenzas xenéticas entre razas como explicación das
taxas máis altas de miopía que se dan en determinados países. O
resultado? Como media, os meniños en Sídney pasaban case 14 horas
semanais no exterior, e so o 3% tiña miopía. En
contraste, os pícaros de Singapur pasaban so 3 horas semanais fóra, e un 30% volveuse miope.
Este estudo é moi relevante sobre o importante que é estar en contacto coa luz diurna cada día, á parte de que teremos reservas de vitamina D moito máis altas e fortaleceremos dentes e sistema óseo. Para reducir miopía tamén son importantes os exercicios oculares e fomentar a relaxación.
Este estudo é moi relevante sobre o importante que é estar en contacto coa luz diurna cada día, á parte de que teremos reservas de vitamina D moito máis altas e fortaleceremos dentes e sistema óseo. Para reducir miopía tamén son importantes os exercicios oculares e fomentar a relaxación.
A LONXEVIDADE de Li Chung Yuen
Li Ching Yuen
viviu 251 anos. Naceu na provincia
de Szechuan en 1678, e viviu case toda a súa vida nas montañas recollendo plantas e buscando métodos para a
lonxevidade. Nos seus aniversarios 150 e 200 foi felicitado polo Goberno
chinés. Tivo 14 esposas.
El atribuíu a súa lonxevidade ao vexetarianismo habitual, rápidos paseos diarios e beber unha fórmula de herbas feita a partir de centella asiática. Era un fitoterapeuta
e deu con 200 anos unha charla, nunha universidade na China, sobre os segredos da lonxevidade.
A dieta de Li Ching Yuen baseábase
en plantas silvestres e frutas, mais
tamén consumía algo de arroz e o
viño deste cereal. Comía normalmente
Shou Wu, Ginseng, Gotu Kola (follas na
ensalada e como té) e baias de Goji
crúas e cocía Shou Wu con Ginseng. Existe evidencia de que comía
peixe e moi de vez en cando carne de
animais salvaxes (só dúas veces ao ano). As herbas que consumiu regularmente
foron:
Shou Wu (Polygonum
multiflorum), ginseng, Gotu Kola (Centella Asiatica), Dang Gui (Angelica Chinensis, alta en B12), Gan Cao (fundamental da MT chinesa), baias de GoJi e o cogomelo
Reishi.
No libro Ancient
Secrets of Youth de Peter Kelder, o mestre de Tai Chi Da Liu (discípulo de
Li Ching-Yuen), conta que aos 130 anos o Mestre Li atopou un ermitán máis vello
nas montañas que lle ensinou Baguazhang e un conxunto de exercicios de Chi kung con instrucións de
respiración, movementos coordinados con sons específicos e recomendacións
dietéticas (ginseng, shou wu, rei shi e baias de Goji). Da Liu dixo que o seu
mestre dixo que a súa lonxevidade "é debida ao feito de que eu executei os
exercicios todos os días - regularmente, correctamente, e con sinceridade - durante
120 anos." Ademais,
Li deu 3
consellos para vivir máis e mellor:
1)
Evitar
os extremos emotivos, que impiden o funcionamento
harmonioso dos órganos.
2)
Non
apurar, todo leva o seu tempo.
3) Practicar exercicios físicos e de respiración (chi kung) cada día.
O segredo da lonxevidade segundo Li Cheng Yen: Séntate
como unha tartaruga, durme coma un can e anda alegre como un pombo e o máis
importante: mantén sempre o corazón tranquilo.
Subscribirse a:
Publicacións (Atom)