12.-   Aquel que ve só cinco cores no mundo seméllase ao cego.
       Aquel que ouve só os sons do mundo material seméllase ao xordo.
        Aquel que, comendo, percibe só o sabor da comida material equivócase. 
      Aquel que, obsesionado polas ganancias, corre a toda présa é tolo.
      Perseguindo tesouros e adornos, actúas no teu propio detrimento.
       En cambio, os esforzos da persoa sabia concéntrase en ter suficiente comida, e non en ter moitas cousas. E ela, contentándose con pouco no mundo da materia, escolle o Primordial.

                                       Tao Te King, Lao Tsé, Ed. de V. Antonov.

A macroestafa do cáncer e o mito da metástese

"Onde hai alcalinidade e osíxeno non hai cáncer" (premio Nóbel Otto Warburg)


As farmacéuticas, os médicos e as súas mentiras segundo Luis Carlos Campos, homeópata e xornalista.

Un avó de 78 anos chamado Allan Taylor, diagnosticado con cáncer incurable e inoperable, curou o cáncer coa dieta e suplementos. Mudou carne e lácteos por 10 frutas e verduras ao día, o cal complementou con cúrcuma, selenio, vitamina C, sementes de albaricoque e cebada en pó (esta última é un potente alcalinizante). En 5 meses o cancro esfumouse.
Outra muller tamén curou o cáncer con cúrcuma e superalimentos: información aquí.


Lei de Medicina Natural (Nicaragua) + Teresa Illari

Interesante vídeo, e fálase da auga do mar nos minutos 6-20.




Beber auga do mar + Nado seco


O veterinario e dietista Ángel Gracia fala sobre a saúde e a auga do mar, incluindo outros temas como o PH e a alcalinidade, a auga isotónica e hipertónica, a carótida obstruida total ou parcialmente (no 70% das persoas maiores de 50 anos), o exercicio e o sistema linfático, as vacinas, o sol e a vitamina D, superar a desnutrición infantil no mundo, varias mentiras oficiais -bioterrorismo académico e científico lle chama el- relacionadas cos seus negocios (vacinas, medicamentos, etc). 


Moi importante é tamén o sol, o descanso, os pensamentos positivos e o exercicio físico racional. Gracia propón o que el chama nado seco. Vexamos o vídeo.

Luz exterior

Kathryn Rose (Universidade de Sidney) e Seang-Mei Saw (Universidade de Singapur) fixeron estudos e compararon dous grupos de nenos de 6 a 7 anos, un en Singapur e outro en Australia. O equipo só investigou nenos de etnia chinesa, para descartar diferenzas xenéticas entre razas como explicación das taxas máis altas de miopía que se dan en determinados países. O resultado? Como media, os meniños en Sídney pasaban case 14 horas semanais no exterior, e so o 3% tiña miopía. En contraste, os pícaros de Singapur pasaban so 3 horas semanais fóra, e un 30% volveuse miope.

Este estudo é moi relevante sobre o importante que é estar en contacto coa luz diurna cada día, á parte de que teremos reservas de vitamina D moito máis altas e fortaleceremos dentes e sistema óseo. Para reducir miopía tamén son importantes os exercicios oculares e fomentar a relaxación.

A LONXEVIDADE de Li Chung Yuen


Li Ching Yuen viviu 251 anos. Naceu na provincia de Szechuan en 1678, e viviu case toda a súa vida nas montañas recollendo plantas e buscando métodos para a lonxevidade. Nos seus aniversarios 150 e 200 foi felicitado polo Goberno chinés. Tivo 14 esposas.

El atribuíu a súa lonxevidade ao vexetarianismo habitual, rápidos paseos diarios e beber unha fórmula de herbas feita a partir de centella asiática. Era un fitoterapeuta e deu con 200 anos unha charla, nunha universidade na China,  sobre os segredos da lonxevidade.


A dieta de Li Ching Yuen baseábase en plantas silvestres e frutas, mais tamén consumía algo de arroz e o viño deste cereal. Comía normalmente Shou Wu, Ginseng, Gotu Kola (follas na ensalada e como té) e baias de Goji crúas e cocía Shou Wu con Ginseng. Existe evidencia de que comía peixe e moi de vez en cando carne de animais salvaxes (só dúas veces ao ano). As herbas que consumiu regularmente foron:
Shou Wu (Polygonum multiflorum), ginseng, Gotu Kola (Centella Asiatica), Dang Gui (Angelica Chinensis,  alta en B12), Gan Cao (fundamental da MT chinesa), baias de GoJi e o cogomelo Reishi.

Li uniuse ao exército chinés con 71 anos, como conselleiro táctico e profesor de artes marciais. Pasou a maior parte da súa vida nas montañas recollendo e aprendendo sobre herbas.  O xeneral Yang Sen investigou a vida de Li Ching Yuen, e compilou os seus descubrimentos no libro  Un relato dun home de 250 anos de boa sorte. A incrible lonxevidade e as reivindicacións sobre centella asiática causaron impacto, e foron demostradas posteriormente polo bioquímico francés Jules Lépine, que descubriu que as follas teñen potentes efectos rexuvenecedores sobre os nervios, células do cerebro e do sistema endócrino. O Profesor Menier confirmou o mesmo en estudos separados. 


No libro Ancient Secrets of Youth de Peter Kelder, o mestre de Tai Chi Da Liu (discípulo de Li Ching-Yuen), conta que aos 130 anos o Mestre Li atopou un ermitán máis vello nas montañas que lle ensinou Baguazhang e un conxunto de exercicios de Chi kung con instrucións de respiración, movementos coordinados con sons específicos e recomendacións dietéticas (ginseng, shou wu, rei shi e baias de Goji). Da Liu dixo que o seu mestre dixo que a súa lonxevidade "é debida ao feito de que eu executei os exercicios todos os días - regularmente, correctamente, e con sinceridade - durante 120 anos." Ademais,
Li deu 3 consellos para vivir máis e mellor:

1)      Evitar os extremos emotivos, que impiden o funcionamento harmonioso dos órganos.
2)     Non apurar, todo leva o seu tempo.
3)     Practicar exercicios físicos e de respiración (chi kung) cada día.

O segredo da lonxevidade segundo Li Cheng Yen: Séntate como unha tartaruga, durme coma un can e anda alegre como un pombo e o máis importante: mantén sempre o corazón tranquilo.